MOTOREN REPARATIE EN WIKKELEN
Home Reparatie Wikkelen Service Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motoren
Transformatoren
Werkwijze
Lakken

WIKKELEN

Behalve het mechanische gedeelte van een motor zijn de wikkelingen in de motor ook kwetsbaar. Onder normale omstandigheden zal een wikkeling het niet gauw begeven. Maar door een mechanische schade kan ook de wikkeling beschadigd worden. Meestal echter ontstaat de schade aan de wikkeling door een te hoge temperatuur. Hierdoor verbrandt de wikkeling, hetgeen te voorkomen is door een juiste (thermische) beveiliging van de motor. Ondanks dat de verbranding op een plek in de wikkelingen plaatsvindt, moeten toch alle wikkelingen vervangen worden. Salden Elektro is bij uitstek uw partner voor het wikkelen van motoren en transformatoren.

Op deze site kunt u meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden. Zowel bij motoren als transformatoren. Bovendien geven wij een kijkje in het wikkelproces. Dit is zeer specialistisch werk en het is zeker interessant om te weten hoe een en ander in zijn werk gaat. Het is dan ook makkelijker te begrijpen dat het wikkelproces erg arbeidsintensief is. Dat is ook de reden dat vaak geen ijzer met handen kan worden gebroken. Het procedé vergt gewoon wat tijd die niet in te korten is. Uiteraard proberen wij u zo snel mogelijk te helpen.

Wij kunnen uw motoren voorzien van nieuwe wikkelingen. Bij het wikkelen wordt gebruik gemaakt van draad en isolatiematerialen van minimaal klasse F voor een hoge mechanische kwaliteit en geschikt voor bedrijfstemperaturen tot minimaal 155 °C. Een van de belangrijkste factoren bij het wikkelen van motoren is de impregnering, omdat deze de motor moet beschermen tegen vocht en mechanische invloeden, zoals in de wikkeling optredende krachten en trillingen. Een volautomatisch moffel-proces zorgt voor een optimale uitharding van de impregneerlak.

 

 

Copyright © 2000 Salden Elektro BV Born - www.saldenelektro.nl - disclaimer - contact