MOTOREN REPARATIE EN WIKKELEN
Home Reparatie Wikkelen Service Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motoren
Transformatoren
Werkwijze
Lakken

TRANSFORMATOREN

Salden Elektro heeft als groothandel ook een hele range van transformatoren op voorraad. De normale spanningen en uitvoeringen hebben wij zeker voor u klaar liggen. Maar het kan zijn dat een speciale spanning gevraagd wordt, of een speciale maat. Onze wikkelafdeling kan dan snel een trafo wikkelen naar uw wensen.

Als u doorgeeft aan welke eisen de trafo moet voldoen (spanningen, aantal aansluitingen, vermogen etc.) dan kunnen we de grootte van de trafo berekenen, alsook de aantallen windingen en de dikte van de draad.  Uiteraard kunnen wij u vooraf hierover informatie en advies geven. En natuurlijk een prijsopgave.

De trafo bestaat uit een kunststof koker. Afhankelijk van de trafo wordt een bepaalde grootte van de koker gekozen.

Allereerst worden de wikkelingen op deze koker gedraaid. Het kan zijn dat de trafo meer spanningen moet hebben en dan worden er meerdere aftakkingen gemaakt tussen de wikkelingen.

Als alle wikkelingen op de koker zijn gewikkeld en aangesloten dan moet de metalen kern van de trafo nog worden aangebracht. De metalen kern bestaat uit een hele stapel van metalen plaatjes. De plaatjes worden samen geschroefd en kunnen daarna niet meer ten opzichte van elkaar verschuiven. Er ontstaat een geheel.

De trafo wordt net als de motoren ook nog eens gelakt zodat de stabiliteit en de fixatie van de draden ten opzichte van elkaar gewaarborgd is. Zie voor de reden van het lakken en enige uitleg onder het hoofdstuk "Lakken".

Ten behoeve van de aansluitingen worden de verschillende aftakkingen keurig samengebracht op een rijtje klemmen. Zo is alles netjes afgewerkt. De transformator wordt voor de aflevering aan de klant natuurlijk getest.

Wij wikkelen voor u transformatoren in de diverse bouwgroottes in zowel 1- als 3-faseuitvoering, en wel vanaf 50 va tot 3,2 Kva (1-fase) en tot 15,5 Kva (3-fase).

 

Copyright © 2000 Salden Elektro BV Born - www.saldenelektro.nl - disclaimer - contact