MOTOREN REPARATIE EN WIKKELEN
Home Reparatie Wikkelen Service Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motoren
Transformatoren
Werkwijze
Lakken

Voorbereiding
Het Wikkelen
Afwerking

WERKWIJZE

Tijdens open dagen in ons bedrijf merken wij vaak dat er veel interesse is in de afdeling wikkelen. Ook gasten die in ons bedrijf worden rondgeleid raken gefascineerd door de werkzaamheden op deze afdeling. Het leek ons dan ook leuk om een kijkje te gunnen in het hele proces van voorbereiding, wikkelen en afwerking.

Wij proberen u de verschillende stadia te laten zien bij het wikkelen van een elektromotor: voorbereiding, het wikkelen en de afwerking. Voor transformatoren geldt weer een ander specifiek procédé. Tenslotte is er nog aandacht voor het zogenaamde lakken van wikkelingen; een uiterst belangrijk gedeelte van het wikkelproces.

U kunt nu zien dat het hele proces erg specialistisch, tijdrovend en accuraat is. Misschien dat er bij u ook begrip komt voor het feit dat het wikkelen van motoren niet altijd zo snel kan als u zou willen.

Voor studenten die een technische opleiding volgen is dit onderdeel ook interessant om een keertje te zien. Op de technische scholen wordt in het gunstigste geval aandacht besteed aan elektromotoren in zijn algemeenheid. Er wordt niet echt diep op ingegaan. Over wikkelen wordt eigenlijk helemaal niets onderwezen. Dus leuk om het dan toch een keertje te kunnen bekijken. Wil je er meer over weten, neem dan gerust contact met ons op. Er bestaat zeker de mogelijkheid om eens een bezoekje te brengen.

 

 

Copyright © 2000 Salden Elektro BV Born - www.saldenelektro.nl - disclaimer - contact