MOTOREN REPARATIE EN WIKKELEN
Home Reparatie Wikkelen Service Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motoren
Transformatoren
Werkwijze
Lakken

MOTOREN

Wij kunnen uw motoren voorzien van nieuwe wikkelingen. Bij het wikkelen wordt gebruik gemaakt van draad en isolatiematerialen van minimaal klasse F voor een hoge mechanische kwaliteit en geschikt voor bedrijfstemperaturen tot minimaal 155 C. Een van de belangrijkste factoren bij het wikkelen van motoren is de impregnering, omdat deze de motor moet beschermen tegen vocht en mechanische invloeden, zoals in de wikkeling optredende krachten en trillingen. Een volautomatisch moffel-proces zorgt voor een optimale uitharding van de impregneerlak.

Salden Elektro kan zowel heel kleine als heel grote motoren wikkelen.

De keuze om een motor te wikkelen hangt af van verschillende factoren. Het hele traject dat nodig is om een motor te wikkelen vergt nogal wat tijd en is derhalve relatief duur ten opzichte van een nieuwe motor. Toch kan het zijn dat de motor nieuw heel duur is en wikkelen toch goedkoper. Soms is er ook een lange levertijd voor een vervangende motor, zeker bij speciale uitvoeringen. Dan is wikkelen toch nog sneller en toch goedkoper omdat uw productieproces niet kan wachten. Tenslotte kan het voorkomen dat de motor helemaal niet meer verkrijgbaar is en dan zit er niets anders op dan de motor te wikkelen en te reviseren.

Onder het hoofdstuk "Werkwijze" kunt u lezen hoe een motor gewikkeld word. Een beschrijving van het hele proces van voorbereiding, wikkelen en afwerking.

 

  

Copyright © 2000 Salden Elektro BV Born - www.saldenelektro.nl - disclaimer - contact